To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Behind the Horizons #2
Full Article 7 minutes read

Het is alweer een tijdje geleden dat we met een update/mededeling kwamen, de laatste dateert alweer van 6 maanden geleden! Kortom we kijken kort terug en geven wat updates over wat wij de afgelopen periode hebben doorgevoerd of wat er zelfs te wachten staat voor de komende weken en wat dit nieuwe jaar met zich zal meebrengen.

Website

Wanneer je een website begint loopt de voorpagina altijd achter. Dit omdat de website groeit en er later onderdelen bijkomen of juist weer af gaan etc. Nu hebben we een maand of 6 de voorpagina helemaal afgestemd en klaargemaakt. Echter was het nu een rommeltje en zeer onoverzichtelijk. We hebben nu gekozen voor een wat meer traditionelere voorpagina die gewoon veel meer overzicht geeft. Ook is deze voorpagina veel mobiel vriendelijker dan dat de voorgaande was. Maar let wel op de beste ervaring blijft op een tablet en of laptop!

Daarnaast hebben we een aantal menu onderdelen aangepast en verbeterd en kan je makkelijker en sneller navigeren naar alle actieve onderdelen die er op dit moment zijn. En als laatste hebben we de onderkant aangepast, wederom alle links naar een aantal actieve onderdelen en de witte achtergrond van Daily Media is veranderd naar de huisstijl. Al met al een paar wijzigingen waarbij we hopen dat deze in de smaak vallen en dat er zo meer rust en overzicht is!

Geschreven content

De afgelopen periode hebben we aardig wat stukken online gezet (wat er inmiddels een kleine 147 al zijn). We proberen zo goed mogelijk dingen online te zetten, niet zo zeer snel, maar gewoon goed en ook onderbouwd. We hebben met Call of Duty ook best lang gewacht met de review om ook echt alles mee te kunnen pakken en ook alles goed getest te kunnen hebben. Dag 1 reviews zijn leuk maar voor ons niet echt van belang. Liever een week later maar goed en onderbouwd dan op dag 1 of 2 snel en vlug online voor de clicks, want daar doen we dit niet voor. Wel is ons streven om meer geschreven stukken op de website te krijgen, echter we doen dit alles naast ons werk etc. vandaar dat we gewoon niet de luxe hebben om alles direct online te krijgen. Kortom we werken er hard aan om dit jaar maar ook in het nieuwe jaar meer online te krijgen en of een x aantal stabiel elke maand!

Beyond our Horizons

Onze (nu) wekelijkse video podcast krijgt steeds meer en meer vorm. We begonnen met een YouTube video waar we eigenlijk alleen maar op te horen waren. Vervolgens namen we de stap om dit te doen met video. En dit hebben we inmiddels goed onder de knie! De technische kant was een aardige uitdaging maar nu dit werkt zoals het nu is doet het precies wat het moet doen en het is vrij snel te bewerken en online te zetten. Zo nemen we altijd op de Donderdagavond op, zodat het de volgende dag het weekend in luid! Voorheen was dit Woensdag opnemen, en Donderdag online zetten. Maar we wilde eigenlijk nog iets doen richting het weekend zodoende hebben we twee vliegen in 1 klap geslagen.

Volgend jaar willen we de lat iets hoger leggen door ook direct de trailers/video’s in de uitzending zelf live te mixen. Want de hele opzet voor ons is dat we dit Live opnemen, zonder dat we hierin gaan knippen of plakken op de intro en outro na. Dit alles is zodat we dit snel, makkelijk maar wel goed kunnen opnemen en online kunnen zetten. Dit alles is natuurlijk omdat we daar gewoonweg niet de tijd voor hebben om alles echt in detail te kunnen monteren. Vandaar dat we gaan beginnen met de video’s nu direct in de video podcast te doen. Dat betekend ook dat we dan direct hier live ook naar gaan kijken en erop kunnen reageren. Dit zal zeker in het begin een uitdaging worden, omdat we dit binnen OBS direct opnemen etc. zal het even een beetje lastig gaan maar ach dit doen we een paar keer en voordat we het weten hebben we ook dit weer leuk uitgetest en jullie zullen dit alles ook zien!

Kortom we gaan met onze wekelijkse video podcast lekker door, we gaan iets vernieuwen maar voor de rest blijven we de opzet behouden. We blijven schaven en vernieuwen!

Bekijk en beluister al onze afleveringen hier op de site of direct vanaf YouTube.

Streaming

We begonnen met een eigen Twitch kanaal maar we kwamen erachter dat ook dit managen, aandacht werven etc. gewoonweg teveel tijd en energie ging kosten. En Eddy die al een tijdje streamer is, was op zowel ons kanaal bezig als met zijn eigen kanaal. Dit erbij was het net een beetje TE. 1 kanaal is al heel wat (tijdrovend) werk, laat staat 2! Daarom hebben we besloten dit te combineren waardoor Eddy nu eigenlijk voor zichzelf zit te streamen onder zijn eigen naam, maar wanneer hij live is of gaat dan zal hij hier zeker een melding van maken op Beyond. En dit doet hij elke week weer geheel op eigen wijze. Kortom volg hem gerust en kijk zeker eens mee want Eddy speelt alles wat los en vast zit en ook sinds kort delen in VR!

Bekijk eerdere streams terug of kijk wanneer hij live is op Twitch!

Redacteurs gezocht!

Op dit moment zijn we ook enorm actief opzoek naar nieuwe redacteurs en een eind redacteur. We willen ons team uitbreiden, zodat we meer content kunnen gaan leveren. Met name zijn we nog opzoek naar PlayStation gamers die hun passie voor Sony PlayStation willen delen. Maar uiteraard zijn de Nintendo/PC/Xbox gamers ook van harte welkom! Wil je meer weten klik dan op de volgende twee afbeeldingen of klik door naar https://werkenbij.dailymedia.dev.

Daily Media?

Onderaan de website staat sinds kort heel prominent het logo van Daily Media en ook geheel met een blauwe achtergrond. Het stond er al een tijdje echter is het nu echt nadrukkelijk aanwezig. En wees gerust we zijn niet overgenomen door een gigantische media onderneming. Nee we werken al maanden toe naar dit zelf te worden. In het kort, Daily Media is opgezet door mijzelf (Michael Braam) met als hoofddoel een kleine media onderneming te worden. Met uiteindelijk als doel dat we hier ook fulltime in kunnen gaan werken.

Wees gerust Beyond zal geen ADS krijgen wat de hele website zal beslaan daar hebben we oplossingen voor gevonden! We bouwen namelijk aan andere merken binnen Daily Media die voor een inkomen gaan zorgen. Doordat we deze opzet hebben gekozen hoeft een website als Beyond niet direct geld te verdienen. Wel werkt het mee aan, doordat een website als Beyond groter wordt, aandacht krijgt etc. En met WE bedoel ik overigens Ivar en Eddy die op de achtergrond weer meewerken aan de merken die voor dit inkomen gaan zorgen. Voor nog meer info hierover verwijs ik jullie door naar onze website www.dailymedia.dev. Maar ik wilde dit wel ‘gezegd’ hebben dat we nog steeds gewoon 100% van ons zelf zijn!

Slot

Ons doel voor dit jaar is echt een groter team, meer content en vooral weer veel plezier hieraan beleven. We hebben wat technische problemen ondervonden met de opnames van onze podcasts maar we hebben eindelijk de oplossing gevonden en gaan nu kijken hoe we meer video content kunnen maken. Met de E3 weer voor de deur, met eind van dit jaar 2 nieuwe consoles, staat ons een mooi game jaar te worden!


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Input your search keywords and press Enter.