To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Dawn of Man – Eddy’s Experience
Full Article 3 minutes read

Aaah, ja. De prehistorie. Zo vlak na de ijstijd met veel vredige dieren die bijna niet uit te spreken zijn. Een paar roofdieren die we al kennen met grot ervoor geplakt, (grot leeuw bijvoorbeeld) en natuurlijk niet te vergeten: de wolharige neushoorn en de mammoet. Welkom in Dawn of Man.

Leidt jouw volk naar succes… of de dood.

Okee, okee ik snap het al, de titel is Dawn of MAN. Niet: Een intro in prehistorische fauna. Dus ja – de mens. In dit spel begin je met een klein groepje van zeven mensen; één oudere man, twee volwassen mannen, twee volwassen vrouwen, en twee kinderen. Deze mensen hebben toevallig al wat grondstoffen verzameld voordat jij langs kwam om van bovenaf te vertellen wat er allemaal gebeuren moet. Denk hierbij aan dingen als aangeven waar men moet gaan vissen/jagen, of juist een tent moeten bouwen zodat er meer mensen zich aan kunnen sluiten in je stam.

RTS Survival

In het principe is het een typische RTS survival, je kijkt van bovenaf mee, je mensen werken goed samen en alles is goed en wel. Nou ja, zolang ze genoeg voedsel hebben. Hongersnood was een gevaar dat in die tijd altijd op de loer lag. Te snel willen groeien is vaak een oorzaak van een gigantische hongersnood en kost je algauw tot wel driekwart van je mensen. Verder heb je ook nog natuurlijke rampen: zware stormen die je hutten tot hun uiterste drijven, of ijsstormen die je mensen zelfs met de beste kleding niet kunnen weerstaan in de buitenlucht. En dan hebben we nog de grootste ramp van allemaal: andere stammen!

Oorlog

Zoals altijd zijn er mensen die jaloers worden op wat jij wel kon bereiken en zij niet. Bouw muren en wachttorens om je mensen te helpen met het verdedigen van hun huizen en voorraden. Bewapen je mensen met speren, zwaarden, bogen, en slingers en gebruik de heuvels en dergelijke naar je eigen voordeel, want ze kunnen van alle kanten komen.

Maak je eigen dorp met een verdedigingsmuur!

Als je dit alles weet te overbruggen hou je misschien nog tijd over om technologieën te ontwikkelen. Hoe vaker je volk bepaalde handelingen uitvoert, hoe slimmer ze worden. De grijze massa’s van deze mensen werken goed samen want zodra jij hebt bedacht hoe ze koper moeten smelten weet gelijk je hele stam hoe het moet… Game-logic… Met deze technologieën kan je betere huizen vrijspelen of andere soorten voedsel, maar ook beter gereedschap e.d.

Maak je eigen stad met een muur, zodat je vijanden buiten kunt houden!

Begeleid je volk door de prehistorie en tot in de ijzertijd. Leer ze hoe ze het land moeten bewerken, handel met voorbijkomende handelaren, en leg verdedigingswerken aan. Zo zal je kleine stam van drie tentjes langzaam uitgroeien tot een volwaardige stad.

 


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Input your search keywords and press Enter.