To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Day’s Gone – Preview
Full Article 3 minutes read

Het heeft even geduurd, maar er komt weer een echte AAA exclusieve game naar de Playstation 4, namelijk de zombie survival game: Day’s Gone.

Achtervolgt door een horde zombies is nog nooit zo spannend geweest.

Vooral de Xbox community zal hiervan balen, omdat een soortgelijke game: Overkill’s the Walking Dead is gecancelled. Dit enkele weken voor het zou worden gereleased op de consoles. Enfin, Day’s Gone is letterlijk de tegenhanger van State of Decay, Xbox’ zombie survival game. Maar waar Xbox’ versie zich focussed op het herbouwen van een settlement, zal je in Day’s Gone juist een verhaal doorlopen in een prachtige open wereld.

Zombies

Ohja, deze open wereld is geheel gevuld met hordes zombies. Niet de langzame rottende zombies zoals we die gewend zijn uit vele andere zombiegames, maar de snelle, psycho zombies! Hierdoor zul je echt niet een zombie horde achter je aan willen hebben, want ontsnappen zal lastig worden.

Het extra toffe is dat de ‘zombies’ niet alleen bestaan uit mensen, maar ook uit wilde dieren zoals beren en wolven. Ja, even veilig jagen zit er dus mooi niet meer in! Om nog een beetje originaliteit er in proberen te brengen qua zombies, is er gekozen om ze een andere naam te geven, namelijk Freakers.

Zombies komen nooit alleen. Hordes van tientallen of zelfs honderden zombies komen je achtervolgen!

Chopper

Je hebt daarnaast je eigen motor, een mooie vintage chopper, welke je volledig kunt customizen en upgraden. Hier zul je ook weer nieuwe onderdelen voor moeten vinden of op een andere manier aan komen. De motor kun je natuurlijk sneller maken, meer kracht geven onder de motorkap, meer bepantsering en natuurlijk ook meer manoeuvreerbaarheid.

Samen met je chopper zul je de wereld van Day’s Gone ontdekken!

Dorpjes

Er zitten meerdere settlements (dorpjes en steden) in het spel, waarmee je als speler kan handelen. Geloof mij wanneer ik zeg dat dit echt een must is, want je kunt hier inderdaad kogels kopen, gevonden gear verkopen, of weer nieuwe questes aangaan. Soms is het gewoon ook prettig om een nacht goed te kunnen slapen achter een bewaakte muur.

Verhaal

We maken kennis met Deacon St. John, gespeeld door Sam Witwer, bekend uit Star Wars, Being Human, Supergirl en Once upon a time. Deacon is een voormalige biker die nu zijn brood verdient als bounty hunter in het Noord Westen van de United States. Hieronder kun je de story trailer bekijken.

Verwachting Day’s Gone

Deze exclusieve titel voor de Playstation 4 is al een tijdgeleden aangekondigd en liep tegen verschillende problemen aan. Gelukkig is het meeste verholpen en ziet het er super gelikt en spannend uit! Playstation 4 gebruikers kunnen dan ook hun hart ophalen en lekker gaan genieten van Day’s Gone! Diegenen die Day’s Gone al hebben gepreordered kunnen op 26 april om klokslag 12 uur aan de slag met deze gave en bloedstollende zombiegame!

Rennen en schieten, soms zelfs bidden. Dat is hoe je Day’s Gone doorkomt!


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Input your search keywords and press Enter.