To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Experience: Welcome to Jurassic Park!
Full Article 5 minutes read

Jaren geleden leverde Steven Spielberg een meesterwerk af met Jurassic Park. Destijds in 1993, toen ik 8 jaar oud was, zat ik in de Bioscoop en keek ik mijn ogen uit. Vervolgens heb ik altijd een enorme liefde aan deze film-serie gekregen en tot op de dag van vandaag heb ik dat nog steeds. Nu jaren later kwam mijn droom uit met Jurassic World Evolution. En nu komt mijn ECHTE droom uit namelijk terug: namelijk back to 1993 en mijn eigen Park maken volledig in de stijl van Jurassic Park! Maar dan wel met een twist!

Voordat ik helemaal los ga wil ik jullie deze trailer zeker niet onthouden namelijk waar het allemaal mee begon! Het is 1993, en daar kwam deze trailer uit. We hadden nog geen internet, we hadden nog niet de mogelijkheden die we nu hadden dus we kregen een trailer op Tv als we geluk hadden. Kortom bekijk hier de eerste beelden van Jurassic Park.

Ooit zal ik nog wel in een ander artikel helemaal los over Jurassic Park en World. Voor nu richt ik mij even op Evolution. Ontwikkeld door Frontier die een goede basis heeft gelegd voor ons JP/JW fans. Dit keer geen harde actie game. Of in first person jagen op de Raptors, nee dit keer krijg je een aantal eilanden tot je beschikking en aan jou om deze weer op te bouwen, te manangen en zorgen dat je onder controle krijgt en behoud. Want je wilt immers niet dezelfde fouten maken als John Hammond en InGen.

Frontier had de makkelijke weg kunnen kiezen met een simpele aanpak namelijk hier heb je wat dinos en ach ga maar aan de slag maar dan in een JP jasje. Maar ze kiezen voor de aanpak dat jij samen met John Hammond, Dr. Alan Grant, Dr. Ellie Sadler en ‘Rockstar’ Ian Malcolm terug gaat naar Isla Nublar. Echter keer je terug ver nadat de hel in het eerste park is uitgebroken en nu aan jou samen met deze experts om het park te herbouwen. De introductie is fantastisch waarbij je al deze acteurs de hele tijd hoort en ook onderling overleggen. En dan vooral in de zin van ‘We hebben geleerd van de fouten, we weten wat er verkeerd ging, en nu kunnen we dit fixen.’ Qua techniek niet meer op 1 ding leunen of 1 persoon zoals ze dit deden met Nedry. Want mede door hem brak het park wel volledig en liet het goed zien dat we het nu anders moeten aanpakken.

Maar dan nu wat is er nu precies anders dan de World editie? Er veranderd weinig aan de gameplay, echter hebben ze aardig wat veranderingen doorgevoerd waardoor je op een andere manier moet spelen. Bijvoorbeeld wanneer je dino`s wilt creëren, in World maak je netjes een omheining zet er een Hammond Creation Lab voor en vanuit daar worden de dino`s gemaakt. Nu moet je eerst een bepaald eiland operationeel maken en behouden. Dit eiland fungeert dan als het eiland waar de dino`s  worden gecreëerd. Best tof en handig gedaan omdat je altijd liep te klooien met je ook een Hammond Creation Lab moet plaatsen wat weer ruimte kost en veel stroom. Wanneer de dino`s klaar voor vertrek zijn krijg je een melding en kan je ze laten invliegen en plaatsen waar je maar wilt. Super handig dit!

Belangrijk om te weten is dat Park en World in de basis hetzelfde zijn, namelijk herbouw het eiland en zorg dat je een winstgevend Park gaat krijgen. Bij deze DLC keer je terug naar een volledig verlaten Park en aan jouw en je team om alle eilanden weer onder controle te krijgen. En daarbij niet dezelfde fouten maken zoals deze in het verleden wel werden gemaakt. De basis van het Park ziet eruit als in de film, maar je kan hier totaal iets eigen’s van maken en dat is echt tof. Met name wanneer je de Jurassic Park Tour kan gebruiken dat is fantastisch! Je neemt plaats in een auto, je gaat achterover zitten en je geniet van alles wat er in je Park te beleven valt.

Ik heb mij echt oprecht vele uren vermaakt maar ik blijf het zeggen er zijn nog steeds te weinig opties om goed te kunnen bouwen. Een stuk grond hoeft maar iets te hoog te liggen en je kan er niet meer bouwen. Ook zijn er gewoonweg te weinig objecten om je Park mooier te maken. Ik wilde mijn Park echt goed aankleden, mooier maken etc. maar er zijn te weinig dingen om het mooier te maken. Zo kan je maar 4 verschillende soorten paden aanleggen, bomen en natuur is ook te weinig. Wanneer je het Park af hebt ziet het er wel tof uit maar het kon mooier.

Al met al zijn er wat minpuntjes maar eerlijk is eerlijk dit had veel slechter gekund en Frontier heeft een erg goede en mooie Jurassic World en nu ook Park afgeleverd. Laten we hopen op een vervolg waarbij er veel meer mogelijkheden komen. Het bouwen wat fijner dat je meer vrijheid hebt hierin. Maar voor mij als Jurassic Park fan ben ik wel echt enorm tevreden en blij dat er een game als deze is. Want tijdens het spelen van deze DLC, wanneer de T-Rex naar buiten kwam leek het net alsof het weer 1993 was en ik in de bios zat!


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Input your search keywords and press Enter.