To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Google Stadia – Ivar’s eerste blik
Full Article 2 minutes read

Google kwam vorige week natuurlijk al met een teaser, maar nu weten wij eindelijk waarover, namelijk de Google Stadia. Dit platform is als het ware een soort Netflix for Games, waarin je de mooiste en grootste games kunt streamen en spelen. Dit alles in, volgens Google, glorieus 4K 60fps. Uiteindelijk gaan ze ook 8K en 120fps ondersteunen.
Grote woorden van Google daar. Zelfs high end computers hebben vaak moeite om de nieuwste games op maximum settings te spelen. Het is dan ook de vraag in hoeverre de Google Stadia dit voor elkaar gaat krijgen. Vooral omdat met game streaming het probleem vaak niet in de handen van google zelf ligt.

Internet is, zelfs in veel westerse landen, niet overal goed verkrijgbaar en in veel landen is er een dataplan aan verbonden. Zolang dit nog in de weg staat, zie ik persoonlijk de Google Stadia nog niet als de ‘vervanger’ van de huidige consoles.

Ik denk (en hoop!) dat, als google het slim aanpakt, ze Google Stadia als een app gaan uitbrengen voor de huidige consoles, net zoals wij ook Netflix of Amazon Prime gebruiken. Dit is echter nog niet bekend en hoe het precies werkt is ook nog niet duidelijk. Daarnaast zijn er ook nog geen exclusieve games aangekondigd, dus dat is nog even afwachten.

Wat is de Google Stadia nou precies? Niemand op het internet kan het volledig uitleggen. De één vindt het een digitale console, terwijl de ander het een Netflix voor games vindt. In mijn ogen neigt het meer naar de laatst genoemde en, als Google het inderdaad als een app uitbrengt, kan het juist als een aanwinst voor console gaming blijken, in plaats van een vervanger.

Google Stadia is dit jaar nog te gebruiken voor alle PC, Smartphone en Smart TV gebruikers. Met een beetje geluk komen daar ook alle console gebruikers bij.


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Input your search keywords and press Enter.