To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
GTA VI geruchten
Full Article 8 minutes read

Grand Theft Auto VI, de game waar menig gamer vol smart naar uitkijkt. Niet gek natuurlijk, aangezien het voorgaande deel, GTA V, de best verkochte game allertijden is. Vooral de mediacampagne is iets waar ik mij nog steeds over verwonder. Het begon met een simpel scherm met daarop: V. Twee weken later kwam daar de eerste trailer en de fans werden weggeblazen door de grafische toeters en bellen. Zal GTA VI hetzelfde doen?
*Afbeeldingen van kaarten zijn gemaakt door fans, niet door Rockstargames zelf!

Grand Theft Auto VI wat weten we?

Dat Grand Theft Auto VI eraan gaat komen is eerder regel dan uitzondering. Met name nu de eerste officiële informatie van de nieuwe generatie consoles naar buiten is gekomen, wijst alles erop dat het een third party launch game gaat worden voor zowel de Playstation 5 als de Xbox One Next. Door de gigantische kracht die deze consoles zullen produceren, zullen we een map gaan zien groter dan ooit te voren!

Nu is een grotere map niet alles, kijk maar naar het voorgaande deel, waarbij we helaas bijna nergens naar binnen konden. Als we kijken naar het immens populaire Red Dead Redemption II en Mafia III (gemaakt door haar zusterbedrijf), zal de focus ook op veel interieurs gaan liggen. Op elk front groter als het ware!

Grand Theft Auto VI locaties

Nu is natuurlijk de vraag waar het spel zich gaat afspelen. Er zijn op dit moment drie geruchten, waarvan één mij persoonlijk niet aanstaat, maar de andere twee zeker wel.

Liberty City

Laat ik aftrappen met de locatie die mij persoonlijk niet zoveel aanstaat: Liberty City en haar omgeving. Deze vertolking van New York kan heel tof zijn, maar ik ben zelf een beetje ‘stadsmoe’. Wat natuurlijk een groot voordeel van een gigantische stad kan zijn, is de vele kleine straatjes, het scheuren door de bochten, de gang oorlogen, de ondergrondse criminele wereld en de andere voordelen die ook deel IV ons gaf.

Natuurlijk zal nostalgie hier een grote rol gaan spelen, maar ik hoop zelf dat ze het een reboot geven, met een grotere, gedetailleerde stad en ook de bossen die New York in het echt omringen. Eventueel een combinatie met een GTA versie van Washington DC of een of meerdere andere steden van de oost kust zou zeker tot een goede GTA ervaring kunnen leiden.

 

San Andreas

In Grand Theft Auto V bezochten we natuurlijk al de HD versie van zuid San Andreas, maar het miste natuurlijk de twee andere grote steden en de vele kleine dorpjes die wij kenden uit Grand Theft Auto San Andreas. Het mag wishful thinking zijn, of gewoon simpel weg hoop, maar de kans dat wij terug keren naar San Andreas is natuurlijk wel aanwezig. Met name na het gigantische succes van GTA V en GTA Online, wat deels door de locatie van het spel kwam.

De kans is dan ook aanzienlijk dat wij terug zullen keren naar een volledig gemaakte versie van San Andreas. Meerdere grote steden, de woestijnen die Las Venturas omringen, de bossen waar San Fierro haar industrie groot van is geworden en natuurlijk, wellicht een vergrote versie van, Los Santos zoals wij deze zagen in GTA V. Dit is overigens ook iets waar de fans al jaren om roepen, met name omdat er gehoopt was op een uitbereiding van de map door DLC/Add ons.

Is er hier bewijs voor? Ja, oorspronkelijk zou GTA V zich namelijk gaan afspelen in heel San Andreas. Hier zijn nog ingame verwijzingen naar te vinden. Je kunt namelijk muurschilderingen vinden, afbeeldingen van een hele andere kustlijn, HD versies van San Fierro en Las Venturas op anzichtkaarten en nog veel meer. Op de GTAForums ben ik zelf een aantal jaar geleden bezig geweest om al het bewijs hiervoor te verzamelen en ik kwam op meerdere a4tjes uit!

Helaas kwam Rockstar hier hoogstwaarschijnlijk al snel de console limieten van de Xbox 360 en PS3 tegen, waardoor dit toffe idee al vrij snel uit het raam werd gegooid en we alleen met verwijzingen overblijven… Maar met een beetje geluk zien we Los Santos, San Fierro en Las Venturas terug in GTA VI!

Een concept kaart gemaakt door mijzelf, met hulp van personen van de GTAForums:

De ultieme San Andreas ervaring als ik het zelf mocht kiezen natuurlijk!

 

Vice City en omgeving

Wow, dat is alles wat ik kan zeggen toen ik de rumor las die begon over Vice City. Mijn innerlijk kind kwam al direct naar boven, want Vice City was mijn eerste GTA die ik op een console speelde. Na dit even te laten bezinken las ik verder: Vice City en omgeving, in combinatie met een mid/zuid Amerikaans gebied. Het doel van het spel: je eigen drugs empire opbouwen, met natuurlijk de nodige links naar Scar Face.

Door in Zuid Amerika de juiste handelaren te zoeken en vervolgens hier de US Narco’s te slim af te zijn, kun je drugs verschepen naar Vice City en moet je het daar weer zien kwijt te raken. Een diepgaande versie op de opties die vorm begonnen te krijgen in Grand Theft Auto V en Online. Er werd geen jaartal gegeven waarin het spel zich zou afspelen, maar de jaren 80 van de vorige eeuw zou natuurlijk perfect zich hiervoor lenen, net als Vice City oorspronkelijk ook was.

Dit gerucht is vrij oud en stamt natuurlijk uit de tijd toen Narco’s (de Netflix serie) immens populair werd. Echter is het gerucht weer opnieuw de kop opgestoken met een nieuw bericht, waarin ook werd verteld dat Playstation probeert om een maand eerder het spel te mogen verkopen.

Is Vice City een goede kandidaat voor de volgende GTA? Jazeker, het is de enige stad die nog geen HD remake heeft gekregen. Had GTA V niet zo’n succes geweest, dan had ik direct gezegd dat Vice City de volgende game zou zijn, maar nu twijfel ik tussen deze en San Andreas. Wellicht een combinatie tussen Vice City en de GTA tegenhanger van New Orleans zou ook perfect zijn natuurlijk!

Hieronder een kaart gemaakt door GrungiestFlea van de GTAForums. Hopen mag altijd he!

Hier ziet men Vice City en ook een New Orleans GTA versie. Er is mij verteld dat er ook een Cubaans eiland komt in het zuiden, waar de mensen leven zoals in de jaren 60/70 van de vorige eeuw!

Grand Theft Auto VI verhaal

Het is gelukkig niet alleen maar gissen naar het verhaal op dit moment, de eerste geruchten praten namelijk over het opbouwen van een drugs empire. Een focus op grote bankovervallen of een combinatie van de twee is natuurlijk ook mogelijk. Mits het jaartal van het spel zich afspeelt NA GTA V, zullen we hoogstwaarschijnlijk karakters van de voorgaande delen terug zien.

Als we kijken naar de meest populaire uitbereidingen van GTA Online, zullen we aan de slag gaan met Bikergangs en normale gangs, en de turfoorlogen die zij voeren. Drugs en wapen handel zal dan ook een grote rol gaan spelen in het verhaal. Tevens zullen straatraces weer hun opmaak maken, groter dan ooit tevoren.

Daarnaast zullen we in GTA VI ook voor het eerst kennismaken met een vrouwelijk main karakter. Dit is eerder een gegeven dan een gerucht, vooral in de huidige tijd. Combineer dit met meerdere speelbare karakters en de speler kan zelf kiezen met wie hij speelt. Er is tevens een grote kans dat we een eigen karakter kunnen maken die ook gebruikt gaat worden in GTA Online. Dit met de focus op meer vrijheid en natuurlijk het online gedeelte.

Verwachting

Grand Theft Auto VI zal net als elk voorgaand deel, de andere delen uit het water blazen. Een grotere map, een diepgaander verhaal en natuurlijk gekke en toffe karakters. Combineer dit met een levende wereld, waar je overigens een carrière als politieagent wilt overslaan, waar de criminelen altijd het laatste woord hebben, en de ultieme crime game staat al om de hoek.

GTA VI komt naar verwachting (en leaks) uit als launch game voor de next generation consoles in 2020, alhoewel ik dit zeker met een korrel zout zou nemen! Ikzelf ga namelijk uit van 2021/2022.


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Input your search keywords and press Enter.