To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Red Dead Online – Update 1 Thijssen’s Experience
Full Article 6 minutes read

Howdy partners!

Zoals jullie waarschijnlijk al weten speel ik erg veel Red Dead Redemption 2: Online beta! Bij deze wil ik jullie vertellen over mijn ervaringen met de nieuwe updates!

Het eerste wat opvalt als je de game start is dat je map vrijwel leeg is. Je ziet geen andere spelers. Lekker rustig, denk je dan. Maar als je de lijst met spelers opent zie je daar een hele lijst staan van mensen in de map. Je kunt elkaar niet meer zien via de map. Tenzij je een griefer bent en alle andere spelers op de map uitmoord. Dan word je zichtbaar voor iedereen op de map als een rode stip of sterretje als je een posse leider bent. Ook de posse die geleid wordt door iemand die als “gevaarlijke speler” is gemarkeerd, worden zichtbaar op de map. Dit is voor beginnende spelers, of spelers die geen zin hebben in een gevecht gemakkelijker om dit soort incidenten te voorkomen door ver uit de buurt te blijven van deze spelers.

Stippen

Aan de kleur van de stip die andere spelers hebben, kun je af zien hoe deze speler speelt. Is de stip blauw? Niets aan de hand, met deze speler ben je (nog) niet in conflict geweest en deze speelt ook vrij ‘eerlijk’.
Is de stip paars? Oppassen, deze speler heeft al meerdere keren gevochten tegen andere spelers of jij bent er al mee in conflict geweest. Een donker rode stip betekent dat deze speler een agressieve speler is, deze zal hoogstwaarschijnlijk aanvallen. Een vel rode stip betekend dat hij in direct conflict is met jou.

De map na de update, geen andere spelers zichtbaar op de “agressieve” spelers na.

 

Verder is er in de update een leuke collectie aan kleding bij gekomen. Best een hoop, dus deze zal ik niet allemaal gaan benoemen. Maar voor de RDRO speler, zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen in de shops!
Niet alles is altijd te koop! Sommige items zijn limited en kun je alleen op bepaalde momenten kopen. Houdt dit dus vooral in de gaten als je een bepaald item wilt hebben. Ook zijn er nieuwe wapens beschikbaar, maar daar heb ik persoonlijk nog niets mee geprobeerd. Ik ben te gehecht aan mijn huidige wapens.

 

Ervaring

Toen ik voor het eerst begon met spelen sinds de update moest ik er erg aan wennen dat iedereen ineens blauw was gemarkeerd. Ik kwam net in de game en dacht “he? zit ik bij jou in de posse??” Totdat ik besefte dat dit in de update hoorde. Ik vond het erg vervelend en verwarrend in het begin. Maar nu ben ik al niets anders meer gewend.

Het feit dat ik niemand in de map meer kan zien vind ik soms erg fijn spelen maar soms ook helemaal niet. Zo kan ik bijvoorbeeld niet goed checken of er vrienden in de sessie zitten, of waar deze zitten. Verder vind ik het wel erg fijn, het maakt het spelen een stuk spannender als je heerlijk rondrijd en er ineens een andere speler langs komt rijden vanuit het niets. En dan nog te bedenken; “Is dit een vriendelijke speler? Of knalt hij me straks helemaal stuk?”

Ik ben altijd op mijn hoede als er een paarse speler in de buurt is. Ook de rode spelers blijf ik liever van uit de buurt. Deze zijn bijna altijd in een grote groep en kicken erop om met zijn allen tegen 1 speler te schieten.

Mijn super mooie nieuwe hoed.

Bounty systeem

Persoonlijk kan ik af en toe een “agressieve” speler zijn. Ik vind het soms gewoon leuk om mensen uit te dagen en showdowns toe doen. Barfight hier en daar moet ook kunnen. Hiermee krijg je tegenwoordig ook een bounty op je hoofd. Deze kun je of afbetalen, of je word gepakt door bounty hunters. Ik heb persoonlijk vrij regelmatig bounty hunters achter me aan. Deze komen met aardig veel man op je af om je te elimineren.

Vaak lukt het me wel om de bounty hunters dood te maken voordat ze mij neer krijgen. Maar soms ook niet. Dan ben ik de klos en word ik bijvoorbeeld tijdens een missie mooi van kant gemaakt. Ik kan het zeker wel waarderen. Als je de bounty afbetaald hoef je overigens maar de helft van de bounty te betalen. So be fair, or die.

Nieuwe extra’s

Ook zijn er daily challenges. Een erg leuke toevoeging zeker voor de wat actievere spelers! Velen vinden het echter een nadeel dat je soms ook spelers moet doodmaken. It’s all part of the game. Ik vind persoonlijk dat het juist dat het de game ervaring nog meer verbeterd!

De outfits. Oh wat zitten hier toch gave outfits tussen zeg! En dan met name de hoeden. Ik ga zeker zorgen dat ik een aantal van die limited spullen in bezit krijg! Ik heb zelf een hele grappige roze hoed gekocht voor mijn karakter. Al was het alleen al omdat mijn karakter enorm chagrijnig ging kijken toen hij de hoed op zijn hoofd had.

Oh niet te vergeten natuurlijk! We hebben ook nieuwe emotes! Zitten ook hele leuke tussen! Enig nadeel vind ik persoonlijk is dat ze zo duur zijn.

 

Tot de volgende update, Howdy!

Tot slot!

Ik vind de updates persoonlijk echt geweldig. Ik speel de game erg graag en zeker online.
Ik hoop dat er in de toekomst nog veel meer opties worden toegevoegd! Bijv. meer keuze om paarden te customizen, huizen/boerderijen kopen, honden houden. Etc. Etc.

Have a good day!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
You have reacted on "Red Dead Online – Update 1 Thijssen’..." A few seconds ago
Input your search keywords and press Enter.