To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Ring of Elysium
Full Article 4 minutes read

Battle royale hier, daar, overal. Is er nog iets origineels aan een battle royale game? Misschien… Ring of Elysium is een aparte take op het battle royale concept. Het spel speelt hetzelfde, een map die steeds kleiner wordt waar je binnen moet blijven. Het lijkt op PUBG maar doet een paar dingen heel anders en het is gratis!

Gameplay

Pas op! Er is een vulkaan uitgebarsten in je omgeving en de as komt naar het eiland gewaaid waar je bent, zorg dat je ontsnapt met de helikopter die is gestuurd! Succes.

Je begint op een scherm met de kaart (Europa) met een raster eroverheen. Je kan kiezen waar je op de map spawned, anders dan de meeste battle royale games. Naast het kiezen van je spawn positie kun je ook kiezen uit een van de drie traversal equipment. Een glider met boosters, een BMX fiets of een grappling hook. De grappling hook domineerde de eerste maanden van de map die op het moment gespeelt wordt (Europa).

Als je spawned kun je loot gaan verzamelen die verspreid ligt door huizen en gebouwen. De map is verdeeld in allemaal scherpe hoekige stukken, dus de zone is ook geen cirkel maar heeft een vierkante vorm.

Je vecht tegen andere spelers in solo, duo of squad tot de laatste zone. Als de laatste zone bekend is komt er ene helikopter aangevlogen om de survivors te redden. De laatste zone zal ook damage geven uiteindelijk dus je moet wel rennen naar de helikopter. In Ring of Elysium kunnen er 4 mensen winnen in een solo game. Aan het eind komt er namelijk een helikopter met vier stoelen.

Origin

Het spel Ring of Elysium was origineel een door Tencent bestelde kloon van het bekende spel PUBG. Omdat Bluehole (de ontwikkelaar van PUBG) zich niet aan Tencent wou verkopen liet Tencent een kloon maken genaamd Europa. Later kwam er alsnog een soort deal waardoor het spel Europa dat toen werd ontwikkeld niet meer nodig was. Om al het werk niet voor niks te laten zijn is het spel zich gaan onderscheiden van games zoals PUBG, met onder andere zelf kiezen waar je spawned aan het begin van de match, 60 players per game en traversel equipment toe te voegen die je standaard kan kiezen.

Mooiste momenten

Samen met een goede vriend begon ik dit spel te spelen. Toen de eerste map Dione er nog was waren er veel bergen en gebruikte meer dan de helft van de spelers de glider en wij dus ook. We gingen hoog op een berg zitten aan de rand van de map met snipers. We zagen iedereen naar de helikopter lopen die kwam aangevlogen en wachtten rustig af tot ze met elkaar begonnen te vechten. Een voor een vielen de andere spelers rond de helikopter, toen de battle bijna voorbij was vlogen we snel naar de helikopter en klommen we aan boord, net op tijd. De andere spelers stierven in de sneeuwstorm.

Hiernaast speelde ik samen met een vriend de squad gamemode. Tijdens de squad match kwamen we twee andere goede spelers tegen en hadden we gewonnen door veel communicatie en wapens te delen. We zijn hierna tot laat in de nacht met onze kameraden gaan spelen en hebben vaak gewonnen. Ring of Elysium kun je op veel manieren spelen, zowel guns blazing als rustig alles uitplannen.

 


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Conclusie

Hoewel de game erg speelt zoals PUBG heeft het een aantal fijne elementen. Als je een wapen zonder sight vast hebt en een sight oppakt, zit deze direct op je wapen. Tevens kun je met 'V' je sights gemakkelijk wisselen. Er is veel minder gun sway en flinch. De voertuigen die bij je equipment horen zijn ook een hele fijne toevoeging. Je kunt ver reizen met je equipment als het nodig is, of om een voordeel krijgen in firefights in de steden. De game krijgt om de zoveel maanden een nieuwe map, althans dat was het originele plan, er zijn tot nu toe twee mappen. De besneeuwde bergen van Dione en de middellandse zee kust van Europa. Ring of Elysium brengt een aantal hele simpele maar hele fijne dingen tot de battle royale formule en daarom speel ik het met veel plezier.

7.4
TOTAL SCORE
 • Verhaal & Missies (daily quests)
  7
 • Content en omgevingen/levels
  8
 • Gameplay & mechanics
  8
 • Graphics & Animaties
  6
 • Muziek en Geluiden
  8
Input your search keywords and press Enter.