To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Watch Dogs 2 – Refresh
Full Article 5 minutes read

Toen ik Watch Dogs 1 had uitgespeeld baalde ik enorm dat er nog geen tweede spel uit was. Wat is dat hacken eigenlijk leuk! Dus maar wat andere games gespeeld. Toen Watch Dogs 2 uitkwam in 2016 was ik natuurlijk hyped! Hier gaan we weer dacht ik. Tijd om weer vanalles te hacken, leuke dingen te lezen van mensen en geld jatten. Heerlijk. En dit keer in het zonnige San Francisco Bay met in de hoofdrol Marcus Holloway.

Van links naar rechts: Raymond Kenny, Josh Sauchak, Sitara Dhawan, Marcus Holloway en daartussen, Wrench

Spelwereld.

San Francisco Bay Area, zonnig, rijke lui, mooie en snelle auto’s. Je zou denken dat je op vakantie bent bij het zien van deze super mooie open wereld. Marcus Holloway word valselijk beschuldigd van een misdaad tegen HDC (Home Domain Center een programma die gemaakt is om de misdaad in de stad te verlagen). Hij gaat het gevecht aan en probeert te bewijzen hoe corrupt het bedrijf eigenlijk is. Een groep genaamd DedSec gaat met hem in zee om zijn digitale schaduw te verwijderen en hem te helpen bij zijn missie.

De spelwereld is echt super mooi, je kan lekker rondlopen en genieten van het uitzicht. Of je pakt snel een auto of een motor. Tijdens het spelen kom je echt top locaties tegen. Door je camera te openen op je telefoon kan je, als je op de juiste plek staat, geweldige foto’s maken. Het is zelfs een uitdaging om alle speciale plekken te vinden en daar punten mee te scoren.

Zoals in elk spel die je kent (en als je er echt op let) heb je ook hierin Easter Eggs. Dingen die verwijzen naar eerdere games, andere games van dezelfde ontwikkelaar. En laat Ubisoft nou net iets leuks hebben gedaan! (SPOILER ALERT!!!) Als je langs het Ubisoft hoofdkantoor komt in Watch Dogs 2, kom je een poster tegen die net zo groot is als de muur! Raad eens wat daarop staat? Jawel!!  Assassin’s Creed the movie!

Ken je Google? (wat is dat nou voor vraag? Ja we kennen Google) Nou hier heet dat dus Nudle….WHAT?? Ja Nudle. Geweldig!  Dat gebouw is immens! En ze maken je verblijf daar nog leuker door er een grote speeltuin van te maken, trap of lift naar boven, glijbaan naar beneden!

De camera feature is echt super leuk!

Missies.

De missies hier lopen uiteen van het hacken van gegevens tot het opsporen van de mensen die verantwoordelijk zijn voor de corruptie. Hack voertuigen, camerasystemen om meer te weten te komen over mensen en hun bezigheden, robots die je kunnen verlinken kan je hacken maar wees snel want ze starten snel opnieuw op. Je bent wel even wat langer bezig met de side missions. Zoals het verzamelen van nieuwe kleding, designs voor auto’s, geld. Er zijn plekken waar je zo bij komt, en stukjes waar je je lens zoekt hoe je nou eigenlijk dat ene voorwerp te pakken krijgt. Zelfs ik heb lopen vloeken omdat ik het niet kon vinden. De ene keer moet je alleen je Quadcopter gebruiken en de andere keer ligt het verstopt in een luchtschacht en moet je je Remote Control Jumper gebruiken. Uiteindelijk gaat het erom dat je CtOS verlinkt, datgene wat ze verkeerd doen. Ga racen in een kart. Ja een kart…ik weet nog steeds niet wat het nut daarvan was maar het is weer eens iets anders dan rondlopen of rijden.

Wapens en uitrusting.

Wat je van alle third en first person shooters gewend bent is dat je standaard wapens hebt. Bij sommige games kan je ze stelen of kopen en upgraden. Watch Dogs 2 maakt het leuker! Iedereen wil wel een 3D printer. Maar als je deze gezien hebt dan word je drang om er een te willen kopen nog erger. Deze printer is zo groot en zo geavanceerd dat je mond open valt van verbazing. Hiermee print je alle soorten wapens uit die je maar nodig hebt, van sniper tot granaat werper, verzin het en hij print het voor je.

Niet alleen de wapens maar ook de gadgets zijn daar te printen. De Remote Control Jumper en Quadcopter zijn belangrijke gadgets om te hebben. Zo kan je met de Remote CTRL Jumper op plekken komen zoals in luchtschachten en via daar weer op daken, zo kom je op plekken terecht waar je zelf nooit kan komen. Pas op! Als je in een vijandelijk gebied zit en ze zien de Jumper, maak dat je weg komt! Laat de Jumper achter want die schieten ze toch wel kapot. Dit geld ook voor de Quadcopter. Welke natuurlijk vliegt (Ja wat anders?) en kan op grote hoogtes komen. Oke niet helemaal waar… als je te ver uit het bereik van Marcus bent dan kan je de Quadcopter niet meer gebruiken. Dit geldt ook voor de Jumper. Het blijven radiografische speelgoedjes.

Voertuigen.

Daar gaan we weer. Voertuigen, het word wel een begrip in deze games, maar desondanks niet te missen. De auto’s zijn dit keer sportiever en vaak klinken ze ook heerlijk electrisch. Zo heb je famillie auto’s; je weet wel die gekke Prius achtige karretjes, kleine wendbare auto’s, sportwagens, motoren, scooters, vrachtwagens. Zo kan ik alles wel blijven opnoemen alleen leest er dan niemand meer met me mee. Doe bootraces en win geld, speel nieuwe boten vrij. Ga even karten. Leef je uit.


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Watch Dogs 2

Watch Dogs 2 is het helemaal waard om te spelen, veel variatie in de dingen die je kan doen. Nieuwe muziek die je kan luisteren. Goed verhaal en de karakters zijn super leuk op hun eigen manier. Hacken: Het leukste, en soms kwetsbaarste wat er nu is.

9.4
TOTAL SCORE
 • Verhaal en Missies
  9
 • Content en Omgeving/ Levels
  9
 • Gameplay and Mechanics
  9
 • Graphics en Animaties
  10
 • Muziek en Geluiden
  10
Input your search keywords and press Enter.