To Infinity... and Beyond!
Now Reading:
Watch Dogs – Refresh
Full Article 7 minutes read

Je kent het wel, met de technologie van tegenwoordig kan bijna alles, we zijn al behoorlijk ver met alle apps die we kunnen downloaden waar we vanalles mee kunnen. Toch is technologie ook kwetsbaar en kan het in de verkeerde handen, voor slechte doeleinden gebruikt worden. In Watch Dogs gaat het deze keer goed fout, Aiden Pearce is een hacker die ervoor moet zorgen dat hij de daders vind die het niet alleen op hem gemunt hebben, maar ook zijn dochter Lena Pearce om het leven gebracht hebben.

Aiden Pearce de hoofdpersoon in dit verhaal.

Spelwereld.

In Watch Dogs kom je terecht in een grote supermoderne wereld waar alles draait om techniek. Gebouwen die bewaakt worden met moeilijke maar hackbare systemen, overal camera’s in de stad. Je word voortdurend in de gaten gehouden. Gelukkig heb je een team van hackers achter je staan die ervoor hebben gezorgd dat je niet herkenbaar bent op de camera’s. De map is opzich niet zo heel groot, met een snelle auto ( die je al vrij snel vind) ben je zo van de ene kant van de map aan de andere kant van de map. Het speelt zich af in een andere versie van Chicago. De omgeving is mooi om te zien en zelfs de auto’s zien er gaaf uit.

Zware auto’s rijden en sturen ook echt zwaar, maar sportauto’s vliegen over de straat, waardoor je al snel aanrijdingen veroorzaakt mensen perongeluk omver rijd en soms wel een paar meter de lucht door vliegt. Motoren zijn wat makkelijker te besturen. Lopend over straat hack je met gemak wat telefoontjes van mensen en kan je zelfs, zonder te hacken, veel informatie krijgen over de persoon waar je op gefocused bent. Zo lees je welke leeftijd ze hebben, het werk wat zij doen, inkomen en een leuk feitje… Werkelijk de gekste dingen kom je tegen. Ik lag vaak in een deuk!  Sommige gebouwen hebben een vinkje bij hun muur of op de stoep. Hier kan je steeds even inchecken en kado’s ophalen. Handige manier om ammo te krijgen en geld te verdienen.

Hack camera’s, stoplichten, telefoons, en andere hackbare apparaten.

Missies.

De opdrachten van missies lopen uiteen van achtervolgingen in auto’s tot camera’s die je moet hacken om tot bepaalde gegevens te komen. De verhaalmissies zijn het langste en zijn soms wat moeilijk omdat je je moet concentreren op een heel system wat je moet hacken. Veel terreinen worden zwaar bewaakt en door hun beveiligingen te hacken kun je je toegang verschaffen. Je hebt met hoofdmissies verschillende opdrachten, zoals het uitschakelen van een bende, stelen van een auto, opzoek naar een bepaald persoon voor informatie.

Naast het verhaal zijn er ook sidemissions, welke verdeeld zijn in categorieën: Criminal Convoys, schakel de criminelen en hun auto’s uit. Fixer Contracts, hack de data van een bestuurder en schakel hem uit, moet je na stelen van een auto, zo snel mogelijk je achtervolgers zien kwijt te raken en moet je racen tegen de klok zoals bij een racegame en dus door de targets heen rijden. Gang Hideouts. Schakel alle gangmembers uit en je krijgt extra XP. Soms speel je ook een wapen vrij. Deze missies kunnen moeilijk zijn omdat sommige leden versterking kunnen oproepen. Verder heb je nog heel wat collectibles, kan je muziek vrij spelen en nog veel meer!

Kom maar met dat geld.

Wapens en Uitrusting.

Het hoofdwapen in Watch Dogs is toch echt je telefoon waarmee zo een beetje alles mee kan hacken. Het speelt gebieden en voertuigen vrij en zorgt ervoor dat je de bankrekeningen van mensen kan overnemen, waardoor je echt heel veel geld kan jatten. Sommige mensen hebben speciale voertuigen, die je doormiddel van hun telefoon hacken dan weer kan vrijspelen. Daarnaast word er om het licht even uit te zetten bij mensen een inklapbare wapenstok gebruikt. Als je echt een persoon dood wil hebben (net hoe je de game wil spelen) dan kan je nog gebruik maken van de wapens zoals: een pistol, sniper, shotgun, SMG, de hele rataplan. Deze wapens kun je upgraden en zijn soms ook handiger dan een wapenstok als je tegen een flink aantal bad guys moet vechten. Helaas is niet alles op te lossen met een beetje hacken ook gebruik je leuke gadgets zoals:

 • Lure (de verklikker) die, zodra je hem hebt gegooid en gehackt, de vijand van je af, of naar je huidige locatie lokt.
 • Jam Com, zorgt ervoor dat je de communicatie van politie scanners kan verstoren en je makkelijker de politie kwijt kan raken.
 • Blackout. Hij zegt het eigenlijk al. Als je deze gadget gebruikt zorg je ervoor dat alle lichten, communicatie apperaten en camera’s voor een korte tijd uitvallen. Waardoor je gemakkelijker weg kan vluchten of stiekem binnen an sluipen in bepaalde gebieden.
 • Last but not least….en super effectief maar veel te luid: de granaat! Gooi hem op een groepje mensen of een auto en BOEM! instant kill. Is alleen wel een beetje te luid dus je hebt kans gepakt te worden door politie of versterking.

Kleding kan je tevens kopen bij de kleding winkels en kan je op elk gewenst moment aanpassen in je schuilplaats.

Verstoppertje spelen is ook voor volwassen mensen

Voertuigen

Auto’s en motoren zijn wel het belangrijkste in de game. De map van Watch Dogs is te groot om je alleen maar te voet te verplaatsen. Tenzij je er uren over wilt doen om op een bepaalde plek te komen. Leuk voor eventjes maar je pakt toch al snel een auto omdat het je toch net even te lang duurt. Als je een auto jat kan het zijn dat je te maken krijgt met het feit dat er een alarm op staat. Heb je nog niet genoeg experience points dan zijn ze wel te stelen maar gaat het alarm af. Heb je wel de skills om het alarm uit te schakelen dan kan je deze hacken en kun je de auto zonder problemen mee nemen. Het kan zijn dat in een auto die je steelt een onderdeel van een gadget ligt, hiermee kan je dan als je genoeg verzameld hebt je gadget weer mee bouwen.

Soms vind je geld in een dashboardkastje en soms helemaal niks. Elke auto waar je in stapt speel je vrij in je database, als je de functie “Car on Demand” hebt vrijgespeeld, kan je deze door op de knop te drukken, je voor laten rijden. Handig voor snelle uitvluchten. Sommige voertuigen moet je eenmalig kopen, daarna kan je ze steeds opnieuw laten voor rijden. De voertuigen zijn te verdelen in verschillende categorieën: Budget, Heavy, Motorcycle, Muscle, Sport, Truck and Performance.


Meng je in het gesprek/in de discussies op:

Watch Dogs is een leuk spel voor mensen die ervan houden om te hacken, schieten of te sluipen. Speel het spel zoals jij wilt maar pas op, het heeft invloed op hoe de mensen in de game je zien, goed of slecht. Verder zit er best wel wat uitdaging in het spel wat betreft het hacken van camerasystemen, vaak kost dit tijd en moet je best snel en slim zijn. Zelf vond ik het natuurlijk geweldig. Lijkt tevens op GTA maar persoonlijk vind ik dit leuker.

7.4
TOTAL SCORE
 • Verhaal en Missies
  8
 • Content en Omgevingen/Levels
  6
 • Gameplay en Mechanics
  6
 • Graphics en Animaties
  8
 • Muziek en Geluiden
  9
Input your search keywords and press Enter.